Що необхідно враховувати при перевалці тріски

Деревна тріска. Особливі вимоги до портової перевалки та зберігання. Послуги портової перевалки тріски в Чорноморську

Деревна тріска. Особливі вимоги до портової перевалки та зберігання. Послуги портової перевалки тріски в Чорноморську

Деревна тріска - подрібнений продукт деревозаготівлі, який активно застосовується в якості біопалива. В останні 10-15 років тріску регулярно використовують для розпалювання твердопаливних котлів в системах обігріву житлових приміщень та виробничих цехів. Не меншу цінність вона представляє в якості сировини для промислового застосування в таких сферах як:
  • виробництво паперово-целюлозної продукції;
  • виготовлення кормових дріжджів і технічних спиртів;
  • отримання будівельних матеріалів з спресованих деревних відходів і паливних пелет;
  • виготовлення віскозних волокон.
Морська перевалка тріски на півдні України - відносно свіжа практика, обумовлена зростаючим попитом на даний тип сипучого вантажу. Основний вантажопотік по цьому напряму перевалки забезпечують термінали «ТІС-Контейнер», що в акваторії морського порту «Південний», ТОВ «Югекотоп» в Миколаєві та Іллічівський морський торговельний порт.

Особливі вимоги до портової перевалки та зберігання

trebovaniya k portovoj perevalke
Тріска, як і інші дрібнодисперсні відходи лісозаготівлі, вкрай чутлива до перепадів температури і вологості. Високий вміст вологи негативно позначається на її теплотворної здатності і прискорює процеси біокоррозіі. Для забезпечення оптимальних товарних якостей її вологість повинна складати не більше 30%. З метою захисту від атмосферної вологи і дотримання протипожежної безпеки деревна тріска перевозиться м'яких поліпропіленових контейнерах типу біг-бег. Всередині контейнера обов'язково повинен бути вкладений поліетиленовий вкладиш для повноцінного захисту від вогкості.
Другий аспект, який важливо враховувати при складському зберіганні і транспортуванні - захист вантажу від низьких температур. При тривалому перебуванні на холоді деревна тріска може смёрзнуться, що в подальшому ускладнить її вивантаження. Оптимальним температурним режимом для її тимчасового зберігання вважається температура в межах 5-20 ° C.
Третій момент - тріска має властивість нагріватися, нехай і незначно з урахуванням короткого часу перевезення. При розміщенні в трюмі наповнені нею біг-бегів яруси потрібно розмежувати піддонами, щоб забезпечити циркуляцію повітря і відведення тепла.
Останнє на що неодмінно варто звертати увагу - тривалість транспортування. В умовах бункерного зберігання тріска не змінює своїх корисних якостей і теплотворної здатності протягом 5-7 днів. Тому термін перевезення відвантаженої тріски по морю повинен не перевищувати цей проміжок.

Послуги портової перевалки тріски в Чорноморську

Uslugi portovoj perevalki shepy
Морський термінал «Форвард» має в своєму розпорядженні необхідною інфраструктурою для перевалки тріски в біг-бегах. Для зберігання підготовлених до відправки партій на території комплексу є майданчик відкритого складу площею 12 250 м 2 . До складському майданчику підведена залізнична гілка №10, що сполучає термінал з вантажною станцією «Чорноморськ-Порт». На дану ділянку ж / д полотна можна одночасно подати 14 вагонів під навантаження / вивантаження штучних вантажів.
Крім розвиненої інфраструктури та грузоперевалочного потужностей ми пропонуємо скористатися послугами:
- фрахтових брокерів;
- суднових агентів;
- внутрішні портові експедиторів і стафіровщіков.
Залишилися
питання?

Партнери