Перевалка Вантажів. Докладний гайдлайни по ПРР

Детальный гайдлайн по перевалке грузов, особенностям видам и типам. Как выбрать и на что обратить внимание.

Выполняя поставку продукции каждый предприниматель выбирает наиболее удобный способ транспортировки, который включает погрузо разгрузочные работы. Одним из наиболее популярных вариантов есть перевалка грузов, которая выполняется в морских портах.

Сфера бізнесу безпосередньо залежить від поставки товарів, обладнання та інших вантажів. Виконуючи поставку продукції кожен підприємець вибирає найбільш зручний спосіб транспортування, який включає вантажно-розвантажувальні роботи. Одним з найбільш популярних варіантів є перевалка вантажів, яка виконується в морських портах.

З чого складаються вантажно-розвантажувальні роботи?

• Огляд, приймання вантажів, сортування за вантажопідйомністю, відбір за габаритами і іншим параметрам.
• Супровід вантажно-розвантажувальних робіт (далі ПРР).
• Виконання перевалки з морських суден в автомобільний або залізничний транспорт.
• Зберігання товарів, ревізія стану і кількісних показників вантажу.

Як відбувається і документується перевалка вантажів?

У порту для зручності замовника надаються послуги з перевалки транспортуються товарів. Перевалка вантажу в морських портах виконується тільки при наявності робочої документації, яка складається з технологічних карт, тимчасових інструкцій перевалки, митних декларацій, актів огляду вантажу, взяття проб, експертних висновків.

Інфраструктура морських портів України

Серед портів Чорноморського узбережжя вантажно-розвантажувальні роботи є обов'язковими, до якої вдаються всі постачальники і замовники. Основні порту в нашій країні, які надають послуги ПРР: Одеса, Миколаїв, Іллічівськ. Ці порти мають певну спеціалізацію, орієнтовані на вантажі навалочних характеру, а також наливну продукцію. 
На території України також є порти з меншою потужністю перевалки, основними прикладами є Скадовський, Херсонський і Ізмаїльського порти. 

Коротко про головне

Перевалка вантажів, що це? Вперше зіткнувшись з даною галуззю кожен 
людина замислюється над таким питанням. Відповідь, на який досить простий, це навантаження-розвантаження в порту. Кожен товар, незалежно від габаритів проходить певний алгоритм дій, основне місце серед яких займають навантаження і розвантаження.

фінансова сторона

Важливим критерієм при виборі компанії для транспортування вантажів є вартість ПРР, яка залежить від таких факторів, як вага, тип упаковки, клас небезпеки товару, час і т.п. На фінансову складову також впливають особливі вимоги власника, географічне розміщення, наявність експедиторського супроводу або ж тільки вантажно-розвантажувальні роботи. Одеса, серед портових міст України є лідером з приймання кількості вантажів.

Експедиторські послуги при транспортуванні вантажів

Не менш важливою процедурою, ніж перевалка, є і експедирування вантажу. Її структура наступна:
  •  доставка габаритного товару в обумовлений замовником порт;
  •  документальне оформлення угоди;
  •  митний контроль та реєстрація;
  • отримання проб, виконання лабораторних випробувань;
  •  безпосередня перевалка вантажу.
Порт, в який транспортуються товари і вантажі, надає не тільки експедиторські послуги, а й надає можливість зберігання, в тому числі і довгострокового. 

Як вибрати порт для перевезення вантажу?

Щоб здійснити вибір порту, через який буде здійснюватися навантаження і транспортування вантажу, необхідно керуватися не територіально-географічним фактором, а вантажний спеціалізацією порту. Навантаження-розвантаження в порту залежить від параметрів і характеристик самого порту, а саме - довжини і ширини причалів, глибини і т.п. 
Крім параметрів причалів, кожен порт має свою вантажну спеціалізацію і спрямованість. Найбільш поширеними видами є наливні, навалочні, зернові, генеральні, лісові вантажі і т.п. 

Що таке перевалка вантажів? Як, її правильно організувати?

Щоб перевалка була організована технічно правильно, необхідно при реєстрації вантажу надати наступну інформацію:
  •  достовірні дані підприємства, фізичної особи, а також контактну інформацію одержувача;
  •  найменування товару, його склад;
  •  об'ємні характеристики і загальна вага;
  •  повний розмір партії, яка транспортується судном;
  •  характеристику і вид упаковки;
  •  кількість місць в конкретній партії, а також вага кожного з місць;
  •  питома обсяг навантаження;
  •  точний клас небезпеки транспортується товару (температуру займання);
  •  термін транспортування вантажу;
  •  певні нормативні або технічні умови, за якими повинна відбуватися перевалка вантажів в порту;
  •  особливі умови виконання ПРР.

Основні складові процедури перевалки

Незалежно від географічного розташування вантажу в порту і виконання ПРР (порт Одеса, Миколаїв, або Іллічівськ), партія товару в подальшому переміщується будь-яким з доступних видів транспорту. Процедура перевалки має наступний алгоритм дій:
  1.  вибір за параметрами найбільш відповідного варіанту упаковки (тари);
  2.  упаковка товару або партії вантажів;
  3.  дії по надійної фіксації і закріпленню вантажу всередині контейнера;
  4.  забезпечення на належному рівні вивантаження товару та його доставки на подальше транспортний засіб (вагон або кузов автомобіля).

Упаковка товарів для перевалки

Найбільш популярним різновидом тари для транспортування, зберігання вантажів в українських портах є біг-бег. Перевалка вантажу в морських портах виконується в м'якій тарі з гнучкого матеріалу. Біг-беги призначені для вантажів сипучої консистенції. Останні чудово зарекомендували себе під час транспортування гранул пластика, піску, зерна, різноманітних хімікатів і добрив. Розмір такого мішка розрахований на одну тонну матеріалу, незважаючи на свій невелику вагу (5-7 кг). 
Існує безліч моделей і варіацій біг-бегів. Використовуються варіанти з однією, двома або ж чотирма ручками. Є моделі посилені додатковим піддоном-вкладишем, додатковими клапанами і різноманітною вантажопідйомністю. Новіші моделі оснащені перегородками і додатковими пристосуваннями для перевалки.

Надання додаткових послуг

Супутніми перевалки вантажними операціями, які додатково можна отримати в порту є: сепарування, фумігація, штивку, агентську обслуговування портів.
  • Сепарування вантажів полягає в відділенні необхідної партії від решти вантажу без шлюбу і пересортиці.
  • Фумігація зернових вантажів під час перевалки і транспортування полягає в обробці товару спеціальними інсектицидами для боротьби з комахами для повного збереження транспортуються зернових культур.
  • Штивку вантажів виконується під час ПРР і транспортування для розрівнювання і запобігання псування товару і зміни його геометричних характеристик.
Залишилися
питання?

Партнери